Regen

Een grote, glanzende druppel spat uiteen op zijn huisje. En nog een. En dan een heleboel. De roffelende regen maakt hem wakker. Opgetogen hoort hij het natuurgeraas aan. Dat wordt een heerlijke buitendag morgen, denkt hij vergenoegzaamd. Op het ritme van de druppels valt hij al snel weer in een zorgeloze slaap.

Als de zon opkomt, is hij ook op. De geur van de natuur na een regenbui lokt hem naar buiten. Heerlijk! Hij snuift nog eens goed en kijkt om zich heen. Hij is niet de enige die de regen van vannacht met open armen heeft ontvangen. Vele soortgenoten steken hun kop naar buiten en overzien glimlachend de natte wereld.

Erop uit trekken is het enige dat hij wil. De gladde stoepstenen onder zijn buik voelen doorglijden. Die grijze streep in de verte is zijn stip aan de horizon. Menig soortgenoot is hem voorgegaan. Lang niet iedereen keert terug. De afgrond maakt slachtoffers, maar de weg erheen ook. Hij weet het, maar kan de aantrekkingskracht niet weerstaan.

De zon staat hoger. Hij is de eerste slachtoffers gepasseerd van de onvermijdelijke botsing tussen snel en langzaam. Twee werelden die niet samengaan. Haast versus instinctief verlangen maakt dat velen de ochtend niet overleven. Vertrapt door snelle pubervoeten die zich haasten naar hun opleiding. Vermorzeld door glimmende bruine veterschoenen met blauwe zolen die niet kunnen wachten om weer aan het werk te gaan.

Dan staat er een paar schoenen stil. Een smartphone wordt vlak voor zijn gezicht geplaatst. Als hij goed kijkt ziet hij zichzelf erin weerspiegeld. Voordat hij zich goed en wel bekeken heeft, is de telefoon alweer weg en lopen de schoenen verder. Voorzichtig om het slagveld heen.

In januari 2017 ging ik de uitdaging aan om elke maand een foto te plaatsen met het verhaal erachter. Het onderwerp van de foto kan van alles zijn. Het is maar net wat ik tegenkom in mijn dagelijkse leven. De foto’s met verhaal tot nu toe kun je hier terugvinden. Lijkt het je ook leuk om je foto’s een verhaal mee te geven? Voel je vrij om mee te doen met deze uitdaging. Ik ben heel benieuwd naar jouw gekke, mooie, grappige, abstracte, inspirerende of bijzondere foto (#EMEF).

9 gedachtes over “Regen

  1. Je zou maar je huis op je rug hebben. Inclusief loodzware was en droogcombo. De Wicked Witch of the East in The Wizard of Oz liet ons al zien hoe het is om onvrijwillig een huis op je te krijgen. Kun je nagaan hoe dat is als je ’t uit vrije wil doet… XD

  2. Pingback: Elke maand een foto | Terugblik – Door Suzanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s