Hangvogels

Hangvogels

Op de boog van de brug van het Overijsselse plaatsje Dalfsen heeft zich een variëteit aan vogels verzameld. Netjes op een rijtje zitten ze diep weggedoken in hun veren. Die winterwind is op deze hoogte best wel koud. Hun uitzicht is niet verkeerd. Ze kijken uit over de Vecht, het verderop gelegen bosgebied en de wandelaars die vanaf het station de gekleurde pijltjesroutes van het Wandelnetwerk Vechtdal volgen.

Ze doen me denken aan de hangouderen in de Albert Heijn met een gratis kopje koffie of de oude mannen op het bankje in het dorp. Naast elkaar zitten ze, rollator binnen handbereik, sigaret erbij en de hele ochtend kletsen. Ze bespreken het nieuws, de voorbijgangers en de jeugd van tegenwoordig, die zelf ook een hang-variant heeft.

Vaak zie je die variant bij winkelcentra. Zij hebben ook sigaretten, maar i.p.v. koffie drinken ze energiedrankjes. Ze zitten op hun scooters en eventueel op de rugleuning van een bankje. Ze hebben het over de ‘chickies’, andere jongeren, de komst van een buurthuis, maar ook, kan ik me zo voorstellen, de voorbijgangers. “Zie je de sneakers van die gast? Vet ziek man!”

De vogels hebben geen sigaretten, scooters of koffie. Ze hebben alleen de boog, het uitzicht en elkaar. Onbereikbaar voor de ongevleugelde mensheid observeren ze de wereld, die elke dag weer net een beetje anders is. Al keuvelend kruipen ze dichter bij elkaar en schrikken niet als een van die mensen daar beneden omhoog kijkt, haar telefoon pakt en deze op hen richt. Ze gaan er zelfs even goed voor zitten, toveren een glimlach om hun snavels en genieten van de aandacht. Hier kunnen ze weer dagen mee vooruit.

In januari 2017 ging ik de uitdaging aan om elke maand een foto te plaatsen met het verhaal erachter. Het onderwerp van de foto kan van alles zijn. Het is maar net wat ik tegenkom in mijn dagelijkse leven. De foto’s met verhaal tot nu toe kun je hier terugvinden. Lijkt het je ook leuk om je foto’s een verhaal mee te geven? Voel je vrij om mee te doen met deze uitdaging. Ik ben heel benieuwd naar jouw gekke, mooie, grappige, abstracte, inspirerende of bijzondere foto (#EMEF).

Advertenties

17 gedachtes over “Hangvogels

  1. Pingback: Elke maand een foto | Terugblik – Door Suzanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s