De Sunshine Award

Sunshineaward

Hier en daar zag ik wel eens blogs voorbij komen over bloggers awards. Nooit echt bij stilgestaan, totdat ik zelf genomineerd bleek te zijn, voor de Sunshine Award. Karien Damen van Gekleurde Gedachten nomineerde me. Een hele eer natuurlijk en ik accepteer de uitdaging. De spelregels zijn als volgt:

1. Post het logo van de Award. Ik gebruik het logo dat Karien gebruikt en Kathleen gemaakt heeft.
2. Link naar de blogger die jou heeft genomineerd
3. Deel zeven willekeurige weetjes over jezelf
4. Nomineer 15 andere bloggers en link ze in je blogbericht. Ik kijk hoever ik kom…
5. Laat de genomineerde bloggers weten dat je ze genomineerd hebt

Allereerst de weetjes:

De eerste trein
Vier dagen per week neem ik de eerste trein naar mijn werk. En ik vind dit stiekem helemaal niet zo erg. Vooral in het voorjaar en de zomer zie je de natuur ontwaken, terwijl ik naar het station fiets. Je komt dezelfde treinreizigers tegen, zoveel zijn het niet. Je knoopt een praatje aan, observeert de nieuwelingen, kunt rustig wakker worden met een boek en zit nog ruim voor je meeste collega’s achter je bureau.

Gebroken rug
Ik vind het vreselijk als iemand bij het lezen van een boek (bijvoorbeeld een pocket) het boek helemaal openvouwt. Bij boeken met een gebroken rug voel ik altijd een zweem van medelijden. Het had ook anders gekund…

Mountainbiken
Ik kan genieten van een fietstocht op mijn mountainbike op een zondagochtend. Met een half oog op de kilometerteller, zoef ik de ene keer wat harder dan de andere keer over dijken, langs uiterwaarden, door bossen, weilanden en dorpjes. Hier en daar een berg, wat modder, een andere fietser.

Richtingsgevoel
Richtingsgevoel had ik graag gehad, maar is helaas niet meegeleverd. Ik ben dan ook erg blij met mijn telefoon en Google Maps!

Eigen bibliotheek
Ooit zou ik graag een eigen bibliotheek willen hebben, aan huis. Zo’n bibliotheek als Bibliotheca Thysiania in Leiden. Hoge kamers, boekenkasten tot aan het plafond, bereikbaar met een trapje of dmv een balustrade die halverwege de wand loopt. Ergens in die kamer staat een lekker zittende fauteuil, of twee. Een vleugel mag ook, om het plaatje volledig te maken. De collectie omvat de wereldliteratuur, poëzie, naslagwerken over allerhande onderwerpen en wat dies meer zij. Een droom die hoogstwaarschijnlijk een droom zal blijven.

Croissants
Af en toe heb ik croissants nodig, zelfgebakken, op de zondagochtend. De Lazy Sunday Morning playlist van Spotify op de achtergrond. Ideeën opdoen voor een actief weekendje of vakantie in de nieuwste ‘Op Pad’, de laatste blogs lezen, Wederhelft met de zaterdag-editie van de NRC. Niets hoeft op dat moment. Heerlijk!

Groentepakket
Elke week halen we bij de plaatselijke groenteman een biologisch groentepakket op. De vergeten en minder vergeten groenten bepalen wat we gaan eten. Soms iets simpels, maar vaak gaan we de uitdaging aan om met de pastinaak, de aardperen of de postelein iets bijzonders op tafel te zetten. Door de week kookt Wederhelft. Na een lange werkdag is er altijd de zekerheid dat er nog een culinaire verassing volgt, soms ook voor hem.

En dan nu de genomineerden, omdat dit stuk voor stuk blogs zijn die ik met veel plezier lees/bekijk (in het geval van de fotoblogs). Voel je niet ergens toe verplicht, zie het als een blijk van waardering. En daarnaast ben ik natuurlijk wel benieuwd naar die weetjes …:

– Comhairle
Koningskrabbels
Leftredeye
Gedacht en gedicht
Laurelinde sieraden
Russels lof
Falderal
Sjaan schrijft
Anieke Barth
On&zin
V.U.S.S. verwonderuslechts
Orpheus kijkt om
Doorzonwoning
– Lief & Leed

10 gedachtes over “De Sunshine Award

 1. Harrij Smit

  Dank je, Suzanne voor je nominatie. Een leuk initiatief – deze sunshine award. Ik ga kijken wat ik er mee kan. Prettig om op deze manier wat over jou te weet(jes) te komen.

 2. Dank voor de nominatie Suzanne, ik voel me beslist vereerd.
  Mijn weetjes zijn gemakkelijk uit mijn blogjes te halen, maar eigenlijk in 1 zin samen te vatten:
  Dagelijks treinreizende, met veel plezier hardlopende (gisteren 1:11:39 op de Montferlandloop), regelmatig z’n belevenissen een tikkeltje overdreven beschrijvende, wellicht per 1 april nog werk hebbende (net niet meer beginnend) vijftiger met de – o zo vaak misbruikte – naam Henk.

  Aannemende dat, behalve de nominatie, de award ook daadwerkelijk toegekend zal worden, gun ik je die van harte. Veel succes!

 3. Geweldig… ! Hoewel ik eigenlijk een substantieel verzet voel bij kettingbriefachtige dingetjes !!
  Deze is wel erg leuk om zo al die spiegeltjes te lezen.
  En leuk ook dat je ‘m doet, trouwens… begrijp me niet verkeerd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s