Vissen voeren

abowmanOp mijn ontdekkingstocht in Blogland kom ik steeds meer verrassende en leuke dingen tegen. Vandaag liep ik tegen op een blog rondzwemmende goudvissen aan. Ze deden me denken aan station Amersfoort, een aantal jaren geleden.

Als niets vermoedende treinreiziger liep je daar door de hal, totdat je opeens in een vijver met goudvissen stond. Het leek bedrieglijk echt, die vijver. Maar het was geen vijver waar je natte voeten van kreeg. Ik stond op dat moment in een geprojecteerd watertje, waar de geprojecteerde vissen om mijn voeten krioelden.

Het leuke (en dat maakte het ook zo bedrieglijk) was dat de vissen de indruk wekten niet door je vertrapt te willen worden. Logisch voor een echte vis, niet zo logisch voor de fictieve variant. De beesten reageerden op mijn bewegingen en – om de beleving nog reëler te maken – het water ook. Kringen vertoonden zich op het wateroppervlak als ik een stap zette. De vissen vlogen uiteen.

Ditzelfde idee kwam ik tegen op een blog. Deze keer kun je met je muis de vissen lokken. Ze komen naar je toe omdat ze denken dat je eten voor ze hebt. En het leuke is nu, dat heb je ook!

Adam Bowman, de bedenker van deze gadget, heeft de widget zo gemaakt dat je met een muisklik vissenvoer achterlaat in het water. De vissen eten dit dankbaar op. Op zijn site is het niet bij vissen gebleven. Boomkikkers, spinnen, pinguïns, een hamster, je kunt het zo gek niet bedenken. Wil je dat een pijlstaartrog jou en je lezers gezelschap houdt? Dat kan!

Ikzelf ben voor de goudvissen gegaan, als herinnering aan die zomerse middag in Amersfoort. En omdat vissen als huisdier weinig tijd vragen. Geen uitlaatmomenten ’s avonds laat, als je eigenlijk naar bed wilt. Je hoeft ze alleen maar af en toe eten te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s