Erger u niet

Trein 2
Afbeelding: http://www.treinpunt.nl

De hoeveelheid dagen tot aan kerst neemt in een schrikbarend tempo af, de regenbuien daarentegen lijken in bijna een zelfde tempo toe te nemen. Op zich niet verwonderlijk of verrassend. Dat heet nou herfst. Daarbij kwam van de week het besef dat de vertragingen op het spoor sinds die regenbuien ook aan een gestage opmars bezig waren. Seinstoringen, de bekende blaadjes op de rails, kapot materieel, bomen op het spoor: de doorgewinterde treinreiziger treedt dat soort zaken tegemoet met het motto ‘Erger u niet, verwonder u slechts’.

Vandaag kostte het geen enkele moeite om dat motto na te leven. De conducteur meldde dat de trein met 6 minuten vertraging was vertrokken omdat (en dat waren de letterlijke woorden van de man) “iemand het nodig vond zijn fiets tussen de sluitende treindeuren te gooien”. De ergernis in zijn stem kan niemand ontgaan zijn. Ik verwonderde me slechts over deze originele doch niet geheel ongevaarlijke manier om toch nog de trein te halen.

Op de achtergrond beëindigde de conducteur zijn omroepbericht: “Nadat we de jongeman en zijn fiets verwijderd hadden, konden we pas vertrekken. Onze excuses voor het ongemak”.

Advertenties

4 gedachtes over “Erger u niet

  1. Frans

    Hoi Suzanne, jammer dat die man met zijn fiets na die actie toch niet mee kon met de trein. Ik zie me zelf in jou verhaal namelijk helemaal aan komen sprinten. Je weet dat het te krap is maar je weet ook dat als je die trein niet te pakken krijgt je wederom op een station staat te wachten tot…de volgende trein. Als laatste noodmaatregel moet je niet je been of arm tussen de deur steken ( …je weet maar niet wat hiervan het gevolg is..)… maar je fiets of tas kan ik me heel goed voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s